ukenru
viyska-asada-blokuvali-dva-mista-v-skhidniy-guti

Війська Асада блокували два міста в Східній Гуті

 • 5978 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Cірійскім урядовим силам вдалося розділити підконтрольну повстанцям Східну Гуту на три частини і блокувати два стратегічно важливих міста. Про це повідомляє DW.com з посиланням на правозахисну організацію "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR), передає УНН.

"За словами очевидців, в суботу, 10 березня, армія президента Башара Асада відрізала від підконтрольного повстанцям регіону стратегічно важливі міста Дума і Харасті, а також захопила інший населений пункт - Місраб", - інформують правозахисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США стверджує, що сирійська влада розкрадає допомогу для Східної Гути

Крім того, репортер агентства AFP повідомив про обстріл Думи з повітря.

Також, за даними SOHR, сирійська армія взяла під контроль дороги, що з'єднують Думу з Харасті (на сході) і Місраб (на півдні). Таким чином, військам Асада вдалося розділити Східну Гуту на три частини: Дума і його оточення на півночі, Харасті на заході і інші населені пункти на сході.

Нагадаємо, сирійська урядова армія почала наступ на Східну Гуту - один з решти підконтрольних повстанцям регіонів - в середині лютого. Ця операція стала найважчою з моменту початку громадянської війни в країні в березні 2011 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу