ukenru
vitse-spiker-vr-vvazhaye-nekonstitutsiynim-rozpusk-parlamentu

Віце-спікер ВР вважає неконституційним розпуск парламенту

 • 35313 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає неконституційним розпуск парламенту, що анонсував новий Президент України Володимир Зеленський. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Виграла - з десяток парі, що буде дочасний розпуск ВР, хоч це й не конституційно (але хто ж на такі "дрібниці" звертає увагу в епоху боротьби за лайки)", - наголосила Геращенко.

Також вона зазначила, що "перехвилювалася - один раз, коли головуючий випадково пропустив в списку високих гостей Президента Латвії, але ми швидко це виправили".

"Почула - про звільнення політв'язнів і територій", - вказала віце-спікер Ради.

Геращенко відзначила, що для неї "це правда дуже важливо". "Як і про Європу в головах", - додала вона.

"Жодного разу не почула - Революція гідності, РФ, ЄС, НАТО, Перемога. Для мене це теж важливо і показово..." - зауважила Геращенко.

"Звернула увагу - вже не слуга народу, а, навпаки, народ, кожен з народу несе відповідальність за ситуацію в країні. Розчарування: не було хвилини мовчання..., за тими, хто заплатив життями за Україну. Втішена: мирною і цивілізованою передачею влади, демократичними президентськими виборами і повагою, яку ВР демонструє до інституції президенства, незалежно від прізвищ", - перелічила вона.

"Не тішить: низька політична культура і культивація неповаги до інститутів держави, незалежно від осіб і прізвищ. Усміхнулася - коли, нарешті, дали булаву. Я завжди за здійснення всіх мрій", - написала Геращенко.

Вона вказала, що шанує традицію ста днів, "коли в нової влади і суспільства - медовий місяць, і ці сто днів всі дають для проведення перших важливих кроків, на які отримано такий високий мандат довіри". "Бажаю успіху новій команді на благо України, бо Україна понад усе", - підкреслила віце-спікер.

Нагадаємо, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вказав, що, оголосивши про розпуск Верховної Ради України 8-го скликання, Президент України Володимир Зеленський порушив Конституцію України. 

Українські Національні Новини

Політика