vitse-premyer-ministr-vereschuk-ukrayina-poverne-spivvitchiznikiv-primusovo-vivezenikh-na-teritoriyu-rf

Віце-прем’єр-міністр Верещук: Україна поверне співвітчизників, примусово вивезених на територію РФ

 • 133893 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Україна розробляє програму повернення людей, які були примусово вивезені у РФ, повідомляє УНН.

Паралельно Україна розробила порядок підтримки співвітчизників, які змогли повернутися з території країни-агресора. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Цитата

"Росія хоче, дуже безуспішно, але хоче створити картинку у західних ЗМІ, для свого внутрішнього споживача, того, що вони миротворці, які допомагають російськомовним на Сході та Півдні нашої держави виїхати і покинути таку "ненависну їм землю". Очевидно, що це не так, що це насильницьке вивезення, і всьому цьому буде дана оцінка.

Однак, є люди, які змогли повернутися з російської території на територію України і ми розробили порядок їх підтримки. Також ми готуємо програму підтримки людей, які ще там. Вони мають знати, що їх тут чекають і їм допоможуть", - заявила Верещук.

Додамо

Наразі РФ вивезла близько 40 тис. українців, продовжила міністр.

"Хочу звернутися до тих українців, яких вимушено вивезли на територію РФ. Якщо у вас є можливість дістатися консульських установ, якщо у вас є документи, якщо є можливість зателефонувати на гарячі лінії – робіть це. Вам допоможуть вибратися звідти", - додала вона.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Макрон знову зателефонував путіну - Єлисейський палац

     • 99614 переглядiв

    У Миколаєві Московську вулицю перейменують на Маріупольську

     • 94470 переглядiв