virobniki-svinini-zbilshili-tsini-1

Виробники свинини збільшили ціни

 • 20704 переглядiв

Так, у січні вартість 1 кілограму свинини (свіжого чи охолодженого) була в середньому 62,8 грн, тоді як у серпні — 68,9 грн (+10%).

Також наростили ціни на продукт виробники яловичини — на 10,2%.

Окрім того, збільшили вартість продукту виробники ковбас напівкопчених (+5,8%), молока (+7,6%), масла вершкового (+7,1%).

До речі

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Виробники свинини збільшили ціни

     • 20704 переглядiв

    Північна Корея розширює завод з виробництва урану - ЗМІ

     • 21763 переглядiв

    Підтримка Байдена в США впала до найнижчого рівня

     • 24323 переглядiв

    Вакцинація від COVID-19: половину щеплень за добу зробили Pfizer

     • 20876 переглядiв

    Зливи на заході та до 25° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 22680 переглядiв