viiskovi-ssha-znyshchyly-morskyi-dron-yemenskykh-khusytiv

Військові США знищили морський дрон єменських хуситів

 • 19429 переглядiв

Військові США ліквідували надводний дрон єменських хуситів у Червоному морі. Операція проведена для захисту судноплавства та безпеки міжнародних вод у регіоні.

Військові США в рамках операції із захисту судноплавства у Червоному морі та Аденській затоці від атак бойовиків, ліквідували надводний дрон єменських хуситів. Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) у соцмережі Х, передає УНН.

Деталі

У заяві американського військового відомства зазначається, що протягом доби сили USCENTCOM успішно знищили у Червоному морі один надводний корабель (USV) хуситів, яких підтримує Іран.

Було визначено, що цей USV представляв явну та безпосередню загрозу для сил США та коаліції, а також для торговельних суден у регіоні,

- йдеться у повідомленні.

Також американська сторона додає, що ліквідація цілі була здійснена з метою захисту свободи судноплавства, та щоб "зробити міжнародні води більш безпечними для суден США, коаліції та торговельних суден".

Нагадаємо

9 серпня американські військові за добу знищили дві протикорабельні ракети та наземну станцію управління хуситів у Ємені. Також було знищено безпілотне надводне судно в Червоному морі, що загрожувало безпеці регіону.

Популярні

Новини по темі

Військові США знищили морський дрон єменських хуситів

 • 19429 переглядiв

Бойовики у Нігерії викрали щонайменше 20 студентів-медиків

 • 17946 переглядiв