vidkliuchennia-ne-prohnozuiutsia-bez-elektryky-maizhe-500-naselenykh-punktiv-ukrenerho

Відключення не прогнозуються, без електрики майже 500 населених пунктів - Укренерго

 • 23055 переглядiв

В Україні споживання електроенергії залишається високим, але відключення не прогнозуються. Через бойові дії та технічні причини знеструмлено 487 населених пунктів у різних областях.

В Україні споживання електроенергії залишається високим. Відключення сьогодні не прогнозуються. Через бойові дії та з інших причин знеструмлені 487 населених пунктів. Про це повідомили у НЕК "Укренерго" та Міненерго у четвер, пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 8 серпня, станом на 9:30, рівень споживання такий же, як учора, 7 серпня. Застосування заходів обмеження сьогодні не прогнозується", - вказали в Укренерго.

"Ситуація в енергосистемі залишається стабільною", - додали у Міненерго.

Вчора, 7 серпня, максимум споживання був зафіксований у вечірні години. Він був на тому ж рівні, що й попередньої доби.

Українців при цьому закликали, за можливості, перенести користування потужними електроприладами на денні години: з 11:00 до 15:00. Це період, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Експорт

Не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 487 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Київській і Чернігівській областях, повідомили в Укренерго.

При цьому Міненерго повідомляє про таке:

  • Південний регіон: за минулу добу короткостроково відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови. Живлення відновлено.
  • Центральний регіон: частково знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення для всіх споживачів відновлено.
  • Західний регіон: знеструмлювались підстанції, побутові та промислові споживачі Рівненщини та Житомирщини. Живлення відновлено.

Обстріли

Донецька область: внаслідок бойових дій знеструмлювалось кілька підстанцій, побутові споживачі, а також шахти. На момент інциденту в шахтах загалом перебувало 118 людей. Живлення відновлено, повідомили у Міненерго.

Надзвичайні ситуації

Донецька область: внаслідок ворожого обстрілу території однієї з шахт виникла пожежа. Продукти горіння у шахту не потрапили, персонал не постраждав. Пожежу ліквідовано, вказали у Міненерго.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.73 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, за даними Міненерго.

Популярні

Новини по темі