vid-pochatku-povnomasshtabnoyi-viyni-zaginuli-blizko-desyati-tisyach-mirnikh-ukrayintsiv-oon

Від початку повномасштабної війни загинули близько десяти тисяч мирних українців — ООН

 • 396616 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Від початку повномасштабної війни росії проти України загинули понад 9900 мирних українців. Такі цифри були озвучені на останньому брифінгу Ради Безпеки ООН присвяченому гуманітарній ситуації в Україні, передає УНН.

Цитата

“За останніми підрахунками, понад 9900 мирних жителів були вбиті з початку вторгнення. У перспективі це еквівалентно майже 16 цивільним особам, які гинуть щодня”, — заявив на початку засідання директор Управління з координації гуманітарних питань (OCHA) Рамеш Раджасінгам.

Деталі

Рамеш одразу підкреслив, що наведені ним цифри є застарілими, і не відображають поточну картину із загиблими в Україні. Відповідно до даних Управління Верховного комісара з прав людини фактичні втрати серед цивільних вважаються вищими за озвучені.

Директор Управління ООН з координації гуманітарних питань, який виступив першим, також зазначив, що на сьогодні близько 18 мільйонів людей в Україні потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги. Рамеш зазначив, що це понад 40% усього населення України.

Зокрема, за його даними 10 мільйонів українців вимушено покинули свої домівки, і мають статус біженців в інших країнах, або ж внутрішньо переміщених осіб всередині України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія передасть Україні трансформатори і сонячні панелі

Нагадаємо

Цього ж дня управління ООН з прав людини заявило, що знайшло “розумні підстави” для висновку, що ракетний удар, який убив 59 людей у кафе в українському селі Гроза, був нанесений росією.

Висновки опублікували у звіті, заснованому на результатах двох місій зі встановлення фактів до Грози, проведених Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), Представники місії опитали 35 людей, включаючи місцевих жителів, свідків, двох тих, хто вижив, медичний персонал та працівників моргу.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині пролунали вибухи

     • 79236 переглядiв

    “Шахедів” у небі достатньо: атака продовжується - ПС ЗСУ

     • 691837 переглядiв