ukenru
vibori-z-kriminalnim-shleyfom-khto-bude-keruvati-vseukrayinskoyu-asotsiatsiyeyu-infektsionistiv-dali

Вибори з кримінальним шлейфом: хто буде керувати Всеукраїнською асоціацією інфекціоністів далі

 • 17100 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. На початку жовтня в Сумах відбувся з’їзд Всеукраїнської асоціації інфекціоністів, на якому мали б обрати нового президента асоціації. Однак, вибори так і не відбулися, а президент залишився незмінним. УНН вирішило провести журналістське розслідування, аби з'ясувати - чому вибори визнали недійсними та хто буде керувати асоціацією далі.

Деталі

Вибори президента Всеукраїнської асоціації інфекціоністів відбуваються кожні 5 років, однак останні 29 років асоціацією незмінно керував Михайло Андрейченко. Цього разу претендентів на крісло керівника було двоє - все той же Андрейченко та Ольга Голубовська - головний інфекціоніст та заслужений лікар України.

Однак, у залі не знайшлося кворуму, отож, вибори не відбулися, після чого керівництво вирішило провести онлайн-голосування у спеціальних гугл-формах.

Подробиці того, як відбувалося голосування, розповіла УНН Тетяна Чабан, професор, завідуюча кафедри інфекційних хвороб Одеського національного медуніверситету.

Цитата:

“Голосування проводилося з 9 ранку 11 числа по 9 ранку 12 числа: ми отримали результати 14 числа. Отримали протокол лічильної комісії, який, по-перше, ніким не підписаний. По-друге, у протоколі немає жодної конкретної цифри: там просто сказано, що голосування визнано недійсним, тому що з 8 регіонів проголосувало більше делегатів, ніж було зареєстровано, і деякі делегати голосували по 2 і більше разів. Все. Це абсолютно не протокол лічильної комісії”, - розповіла Тетяна Чабан.

За її словами, на прохання зробити більш конкретнішим, а саме - дізнатися хто ж виграв вибори - жодної відповіді не отримано.

“Це ж не проблема: гугл-форма, вона відразу видає всі ці дані, жодної відповіді не отримано. Голосування визнано недійсним - і крапка. Абсолютно незрозуміла ситуація” - вважає професор.

У розпорядженні редакції є відповідний протокол лічильної комісії.

Як виявилося пізніше, перед виборами президента учасникам голосування нібито почали дзвонити і відмовляти голосувати за одну з претенденток. Мовляв, у разі її перемоги - у одного з учасників асоціації можуть виникнути “проблеми” з МОЗом. Відповідні листи з такою інформацією надійшли від анонімних джерел до редакції УНН.

Тим часом, заступник президента Всеукраїнської асоціації інфекціоністів Микола Чемич в коментарі УНН цю інформацію спростував. Мовляв - ніяких дзвінків не було і впливу на результати голосування також.

Однак питання, хто буде керувати Всеукраїнською асоціацією інфекціоністів далі, залишається відкритим. Отож, УНН буде продовжувати слідкувати за розвитком подій, які розгортаються навколо крісла президента асоціації.

Українські Національні Новини

Політика