ves-svit-khoche-aby-rf-bula-na-nastupnomu-samiti-myru-zelenskyi

Весь світ хоче, аби рф була на наступному Саміті миру – Зеленський

 • 32129 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що світ хоче бачити Росію на другому Саміті миру. Україна не може бути проти цього, оскільки це може допомогти досягти вагомих результатів у вирішенні конфлікту.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна і весь світ хочуть, щоб росія брала участь у глобальних форумах, спрямованих на припинення гострого конфлікту в Україні, передає УНН із посиланням на AFP.

Деталі

Лідери та високопосадовці понад 90 країн зібралися на швейцарському курорті Бургеншток у червні на перший мирний саміт, який росія висміяла як марну трату часу.

Але Зеленський нещодавно вказав, що москва має бути представлена ​​на другому саміті, попередньо запланованому на цей рік, змінивши підхід після того, як Київ явно виключив москву з першої зустрічі високого рівня.

Зеленський: "Ми повинні й можемо організувати другий Саміт миру цього року. Нам потрібна підтримка від США"10.07.24, 09:37

"Більшість світу сьогодні говорить, що росія повинна бути представлена ​​на другому саміті, інакше ми не досягнемо вагомих результатів", – сказав Зеленський.

"Оскільки весь світ хоче, щоб вони були за столом переговорів, ми не можемо бути проти", — сказав він AFP та іншим французьким ЗМІ під час інтерв’ю у вівторок на західній Україні.

Боррель про другий Саміт миру: участь росії потрібна, але не на умовах путіна23.07.24, 08:50

Популярні

Новини по темі