venislavskiy-za-pidriv-kakhovskoyi-ges-rosiya-maye-ponesti-vidpovidalnist-i-v-sudi-oon-i-v-mks-i-v-maybutnomu-tribunali

Веніславський: за підрив Каховської ГЕС росія має понести відповідальність і в суді ООН, і в МКС, і в майбутньому трибуналі

 • 1120066 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. росія має понести відповідальність і в суді ООН, і в Міжнародному кримінальному суді (МКС), і в майбутньому трибуналі за підрив греблі Каховської ГЕС. Зараз активно збирається доказова база для партнерів України, аби сформувати коаліцію, що катастрофа є черговим актом геноциду та терору, розповів на брифінгу народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає УНН.

Деталі

Веніславський нагадав, що російська федерація не допустила представників міжнародної спільноти до тимчасово окупованих нею територій для перевірки обставин підриву Каховської ГЕС. Водночас розвідувальні співтовариства, у тому числі Головне управління розвідки Міноборони України та служба зовнішньої розвідки, системно працюють над збором необхідних доказів.

Нардеп констатував, що на сьогодні жодних сумнівів у тому, що саме рф підірвала цю греблю немає. Він також зауважив, що підрив греблі Каховської ГЕС можна порівняти із застосуванням зброї масового знищення, оскільки великі території зазнали забруднення і спрогнозувати, які негативні наслідки для людей та екології на сьогодні "практично неможливо".

Цитата

"Ми зараз дуже активно надаємо доказову базу для наших партнерів, щоб сформувати коаліцію і єдине розуміння, що це черговий акт геноциду та терору... В зоні затоплення виявилося дуже багато різних шкідливих речовин, починаючи від нафтопродуктів, мастил, закінчуючи різноманітними могильниками. Тому на сьогодні це – катастрофа великого масштабу, і російська федерація має за неї нести безпосередньо юридичну відповідальність і в суді ООН, і в МКС, і в майбутньому трибуналі",- наголосив Веніславський.

Нагадаємо

Член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський розповів, що спецтрибунал проти росії за злочини агресії, як очікується, може запрацювати вже у 2024 році,

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Казахстані на вимогу людей скасували концерт григорія лепса 

     • 1698167 переглядiв