venesuela-zablokuvala-litak-z-eks-prezydentamy-latynskoi-ameryky

Венесуела заблокувала літак з екс-президентами Латинської Америки

 • 81278 переглядiв

Венесуела не дозволила вилетіти з Панами літаку з колишніми президентами, які планували спостерігати за виборами. США застерегли Мадуро від втручання у виборчий процес.

Літаку, який перевозив низку колишніх президентів Латинської Америки, які сподівалися спостерігати за очікуваними виборами у Венесуелі цими вихідними, не дозволили вилетіти з аеропорту Токумен у Панамі, заявив у п'ятницю президент країни Хосе Рауль Муліно, передає УНН.

Деталі

Літаку, на борту якого перебували колишній президент Панами Мірея Москосо та інші екс-президенти, було відмовлено в дозволі "злетіти з Токумена, поки вони залишаються на борту", ​​— повідомив Муліно в соціальних мережах.

Це сталося через "блокаду повітряного простору Венесуели", написав він.

Сполучені Штати застерегли президента Венесуели Ніколаса Мадуро від втручання у виборчий процес і заявили, що готові "переналаштувати" санкції в очікуванні результатів голосування.

Разом з Москосо до Венесуели мали летіти колишні президенти Коста-Ріки Мігель Анхель Родрігес, Болівії Хорхе Кірога та Мексики Вісенте Фокс. Усі четверо колишніх лідерів є рішучими критиками уряду Мадуро.

МЗС Панами викликало представника Венесуели для пояснень.

Після референдуму Мадуро оголосив багатий ресурсами район Ессекібо 24 штатом Венесуели і вже почав видавати свої ліцензії на видобуток нафти06.12.23, 11:59

Популярні

Новини по темі

SpaceX і NASA планують запуск місії Crew-9 на МКС 18 серпня

 • 21038 переглядiв

Інфляція в Росії досягла 9% на тлі війни в Україні

 • 103053 переглядiв