velyka-brytaniia-korol-pryiniav-vidstavku-sunaka-z-posady-premier-ministra

Велика Британія: король прийняв відставку Сунака з посади прем'єр-міністра

 • 14194 переглядiв

Букінгемський палац підтвердив відставку лідера британських консерваторі Ріші Сунака з посади прем'єр-міністра Великої Британії після поразки його партії на виборах, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Букінгемський палац підтвердив, що відставку Сунака прийнято королем Чарльзом ІІІ.

"Шановний член парламенту Ріші Сунак сьогодні вранці зустрівся з королем і подав у відставку з посади прем'єр-міністра і першого лорда казначейства, яку його величність люб'язно прийняв", - ідеться у заяві палацу.

Ріші Сунак залишив будівлю. Його машина виїхала з головних воріт і помчала повз натовп цікавих туристів.

"Це остання офіційна крапка в часі його перебування на посаді", - зазначає видання.

Лідер лейбористів Кір Стармер невдовзі зустрінеться з королем, щоб офіційно стати прем'єр-міністром.

Очікується, що після зустрічі з королем у палаці лідер лейбористів Кір Стармер звернеться до нації приблизно о 12:20 за місцевим часом.

Очікується, що Стармер також призначить новий кабінет міністрів. Йому потрібно заповнити дві прогалини після того, як пара з його тіньового кабінету зазнала поразки, один з яких, Джонатан Ешворт, несподівано опинився серед тих, хто зазнав поразки.

Доповнення

Після завершення голосування на виборах у Британії швидко стало зрозуміло, що лейбористи сера Кіра Стармера йдуть до переконливої ​​перемоги, а екзит-пол вказує на значну втрату місць консерваторами.

Оскільки зараз оголошено результати по всіх округах, окрім двох, лейбористи отримали 412 місць - результат, який можна порівняти з тріумфом Тоні Блера в 1997 році, пише видання.

Велика Британія: Сунак після поразки на виборах оголосив про відставку як лідера консерваторів, але не відразу05.07.24, 13:03

Популярні

Новини по темі