ukenru
vdova-otruyenogo-litvinenka-podala-v-yespl-pozov-proti-rosiyi-na-3-5-mln-yevro

Вдова отруєного Литвиненка подала в ЄСПЛ позов проти Росії на 3,5 млн євро

 • 14058 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Вдова ексспівробітника ФСБ Росії Олександра Литвиненка Марина подала до Європейського суду з прав людини позов проти Росії, вимагаючи виплатити їй 3,5 млн євро компенсації, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Так, Литвиненко, колишній співробітник російських спецслужб, помер в Лондоні в 2006 році від отруєння радіоактивним полонієм.

Тепер Марина Литвиненко вимагає компенсації за втрачену вигоду внаслідок втрати чоловіка і штрафних збитків - компенсація позивачу понад заподіяної йому шкоди, яка служить покаранням відповідачу за його особливо обурливу поведінку.

Відзначається також, що в позові міститься прохання до страсбурзьких суддів винести рішення про значення системи цілеспрямованих убивств і замахів на вбивства, імовірно скоєних російськими державними агентами, в Європі і на Близькому Сході.

Нагадаємо, в 2016 році британські слідчі органи опублікували остаточну версію звіту про розслідування смерті ексспівробітника ФСБ Росії Литвиненка, який помер в Лондоні в 2006 році від отруєння радіоактивним полонієм.

Українські Національні Новини

Новини Світу