vcheni-zrobyly-dyvovyzhne-vidkryttia-analizuiuchy-turynsku-plashchanytsiu

Вчені зробили дивовижне відкриття, аналізуючи Туринську плащаницю

 • 30204 переглядiв

Італійські вчені використали рентгенівський метод для аналізу Туринської плащаниці. Результати показують, що тканина була виготовлена близько 2000 років тому, що відповідає часам Ісуса.

Італійські дослідники використали нову техніку, що включає рентгенівське випромінювання. Вченим вдалося виявити, коли була виготовлена Туринська плащаниця - тканина, в якій за переказом, поховали Ісуса.

Пише УНН із посиланням на Daily Mail та The scientific heritage.

Деталі

Науковці повідомили про нові відкриття щодо Туринської плащаниці (лляна плащаниця, в якій, як дехто вважає, був похований Ісус).

Проаналізувавши тканину із використанням нової техніки, дослідники підтвердили, що матеріал був зроблений близько 2 000 років тому, за часів Ісуса.

Вказується, що при дослідженні використовувався метод ширококутного рентгенівського розсіювання (WAXS).

Вівтар Стоунхенджу походить не з Уельсу, як раніш вважалося - нове дослідження15.08.24, 13:07

Аналіз, який вимірював природне старіння целюлози льону, включав порівняння зразків плащаниці з іншими полотнами першого століття, знайденими в Ізраїлі. Плащаницю порівнювали зі зразками льону, які були виготовлені між 1260 і 1390 роками нашої ери. Зазначається, що жоден з них не був сумісним.

Команда дослідників встановила, що Туринська плащаниця, ймовірно, зберігалася при температурі близько 72,5 градусів за Фаренгейтом і відносній вологості близько 55 відсотків протягом приблизно 13 століть.

Археологи зазирнули у мить минулого Піренеїв завдяки 2200-річній спустошливій пожежі17.05.24, 21:48

Вчені дійшли висновку, що полотно на Плащаниці дійсно належить до часів Ісуса, - це приблизно 2000 років тому.

Профілі даних були повністю сумісні з аналогічними вимірюваннями, отриманими на зразку білизни, який датується, згідно з історичними записами, 55-74 роками нашої ери, знайденим у Масаді (знаменита фортеця Ірода, з видом на Мертве море в Ізраїлі

- йдеться в дослідженні.

Результати нового дослідження, скоріше за все, кидають істотний виклик попереднім дослідженням, які датували плащаницю середньовіччям.

У США археологи знайшли череп мастодонта віком понад 13 000 років19.08.24, 17:52

Ігор Тележніков

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

     • 13574 переглядiв