vbyvstvo-iryny-farion-sud-vidpravyv-pidozriuvanoho-pid-vartu

Вбивство Ірини Фаріон: суд відправив підозрюваного під варту

 • 49885 переглядiв

18-річного Вячеслава Зінченка, підозрюваного у вбивстві професорки Ірини Фаріон, взято під варту без можливості застави. Прокуратура наполягала на арешті, а адвокат просив домашній арешт.

Галицький районний суд Львова відправив Вячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці та професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон, під варту без можливості внесення застави, передає УНН.

Деталі

Обрати підозрюваному Зінченку запобіжний захід - тримання під вартою строком на 60 діб - до 22.09.2024 року без визначення застави

- заявив суддя.

Прокуратура наполягала на застосуванні до 18-річного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Втім, адвокат просив для підсудного домашній арешт згідно з пропискою у Дніпрі і браслет. За його словами, тримання під вартою не на часі, бо підозра необґрунтована, оскільки не було психологічної експертизи.

Доповнення

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного чоловіка, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Правоохоронці перевіряють підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон на причетність до неонацистського руху, центр якого знаходиться в росії. 

Популярні

Новини по темі

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини

 • 16152 переглядiв