vbyvstvo-azovtsia-ishchenka-v-rosiiskomu-poloni-prokuratura-rozpochala-rozsliduvannia

Вбивство "азовця" Іщенка в російському полоні: прокуратура розпочала розслідування

 • 15042 переглядiв

Українські правоохоронці розслідують загибель захисника полку 'Азов' у російській в'язниці. Загалом розслідується вбивство 64 українських військовополонених, а понад 2200 визнано потерпілими від тортур.

Українські правоохоронці розпочали розслідування щодо смерті захисника полку "Азов" у російській в'язниці. Про це заявив Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

За процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури м. Дніпра розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

- йдеться в заяві ОГПУ.

Зазначається, що правоохоронці розслідують обставини загибелі захисника полку "Азов" внаслідок отриманих в полоні множинних травм.

У відомстві наголошують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин скоєння жорстокого злочину.

Інформація, яку ми маємо в кримінальних провадженнях, чітко вказує на те, що російські командири не лише не запобігають жорстокому поводженню з полоненими, а й заохочують такі злочини і безпосередньо віддають відповідні злочинні накази

 - наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін.

У відомстві додають, що загалом на сьогодні розслідується вбивство 64 українських військовополонених збройними силами рф. Потерпілими від тортур визнано понад 2200 військовополонених.

Нагадаємо

Заступник командира бригади Святослав Паламар розповів, що боєць бригади "Азов" Олександр Іщенко помер у російському полоні через тупу травму грудної клітки.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі