vbiv-ukrayinskogo-zakhisnika-ta-katuvav-tsivilnikh-suditimut-komandira-batalyonu-zs-rf

Вбив українського захисника та катував цивільних: судитимуть командира батальйону зс рф

 • 546833 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. російського майора, який брав участь в окупації села Лукашівка Чернігівської області, де він розстріляв українського військового та катував цивільних, судитимуть за порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Відомо, що 9 березня 2022 року російський батальйон під командуванням майора зайняв село Лукашівка Чернігівської області. Наступного дня окупанти виявили в селі українського військового, якого взяли в полон. Вони також незаконно затримали двох місцевих чоловіків і одного неповнолітнього.

Крім того, обвинувачений знав, що український захисник припинив брати участь у бойових діях та мав право на захист як військовополонений. Однак, попри це, він розстріляв військовослужбовця з автоматичної зброї під час допиту.

Після цього майор катував двох чоловіків і неповнолітнього. Він погрожував їм вбивством, бив і імітував їхню страту, стріляючи з автомата над головами.

Також 10 березня 2022 року майор і інший російський військовий катували місцевого мешканця на його подвір’ї, також імітуючи його розстріл.

Зазначається, що таке жорстоке поводження з цивільним населенням і військовополоненими є порушенням міжнародного гуманітарного права і законів та звичаїв війни.

У звʼязку з цим прокурори Чернігівської обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно даного командира батальйону 74 окремої гвардійської мотострілецької бригади збройних сил рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закатував двох українців до смерті: російському “коменданту Херсонської області” повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Одесі до Дня міста погасили пам’ятну марку

     • 1044337 переглядiв

    Вибухи у Кривому Розі: ворожу ціль уражено

     • 580112 переглядiв