ukenru
vaks-ne-zmozhe-opratsyuvati-3-tisyachi-sprav-yaki-na-nogo-mozhut-zvaliti-sitnik

ВАКС не зможе опрацювати 3 тисячі справ, які на нього можуть звалити – Ситник

 • 7903 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Обмежений склад суддів Вищого антикорупційного суду не зможе опрацювати три тисячі корупційних справ, які можуть передати до нього. Про це заявив директор НАБУ журналістам в Києві після брифінгу з нагоди початку здійснення судочинства ВАКС, передає кореспондент УНН.

"В апеляційній інстанції буде діяти 4 колегії, в першій інстанції – 10 колегій, всього 6 слідчих суддів. Тобто це якраз такий невеликий відносно колектив, який готовий слухати невелику кількість справ, але справи гучні, складні, які вимагають ретельної підготовки, які вимагають відповідних ділових якостей. Три тисячі – це нереальна сума для такого невеликого колективу", - зазначив Ситник.

За його словами, невеликий розмір суду і був покладений в ідею створення ВАКС.

При цьому він додав, що така чисельність працівників суду буде достатньою для вирішення поточних справ, а також справ, які будуть передані НАБУ для розгляду для того, щоб вони були розглянуті "в розумні строки".

Нагадаємо, днем початку роботи Вищого антикорупційного суду визначено 5 вересня. Відповідне рішення було ухвалено під час зборів суддів ВАКС ще у травні.

Команда Президента пообіцяла зробити все, щоб вирішити питання із межами підсудності для вільної роботи Вищого антикорупційного суду над топ-200 корупційних справ чиновників.

За попередніми підрахунками Державної судової адміністрації України, з місцевих загальних судів до Вищого антикорупційного суду повинно надійти понад 3 тисячі кримінальних проваджень, з яких майже 200 — це корупційні справи.

Українські Національні Новини

Політика