vadima-novinskogo-pomitili-u-tsyurikhu-provodiv-sluzhbu-u-naybilshiy-rosiyskiy-pravoslavniy-tserkvi-mista

Вадима Новинського помітили у Цюриху: проводив службу у найбільшій російській православній церкві міста

 • 3065088 переглядiв

Цитата

"Помітили Вадима Новинського в Цюриху: сьогодні він провів службу у найбільшій російській православній церкві міста", - зазначили у повідомленні.

Доповнення

За інформацією "Радіо Свобода" Новинський сказав, що "до Швейцарії приїхав з Німеччини, а в Німеччину з України "йшов пішки, їхав на машині, летів літаком".

Також зазначається, що колишній депутат заявив: "Події в Лаврі, договір на оренду якої з УПЦ (МП) добіг кінця, "засновані на брехні й маніпуляціях", звинувативши в причетності до них Службу безпеки України".

"Проходять обшуки в монастирях, підкидаються докази, підтасовуються факти, на брехні ґрунтуються свідчення лжесвідків. І щодо архієреїв порушуються кримінальні справи. Такого не було з 1937 року", – сказав він.

Також Новинський заявив, що церква московського патріархату втратила право користуватися Києво-Печерською Лаврою , тому що "не пішла на умови", які висувала Україна.

"Насправді церква вже перемогла. Вона не пробилася під владу, не пішла на умови, а умови виставлялися з боку держави. Держава хотіла, щоб ми пішли на злиття з розкольницькою структурою під назвою ПЦУ та передали відповідно добровільно всі лаври та монастирі»", - сказав він.

Доповнення

Вчора, 2 квітня, суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт строком 60 днів, включно до 30 травня 2023 року. При цьому обов'язковою умовою запобіжного заходу є: знаходження Павла за місцем проживання.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені створили нову детальну мапу Марса

     • 924349 переглядiв

    Землетрус магнітудою 7,4 стався в Папуа-Новій Гвінеї

     • 899398 переглядiв

    Чорногорія обрала нового президента

     • 1422155 переглядiв