ukenru
v-zoni-ato-zrosla-kilkist-porushen-obsye

В зоні АТО зросла кількість порушень, - ОБСЄ

 • 8461 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Спостережна місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала збільшення кількості порушень режиму "тиші" в зоні АТО за період з 19:30 7 грудня з 19:30 8 грудня. Про це йдеться у звіті організації від 9 грудня, передає УНН.

У Донецькій області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом(зафіксувавши приблизно 560 вибухів проти близько 200 відповідно).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики “ЛНР” не відкрили пункт пропуску “Золоте”

У Луганській області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, одночасно зафіксувавши меншу кількість вибухів (приблизно 70), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом(близько 120 вибухів).

"Доступ СММ залишався обмеженим як на ділянках розведення, так і в інших районах, зокрема на блокпосту неподалік Верхньоширокивского. Спостерігачі зафіксували викликані обстрілом пошкодження цивільних об'єктів поблизу селища Червоний Яр в Жовтневому районі Луганська", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, за минулу добу, зафіксовано 39 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У випадках, коли обстріли противника становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших воїнів, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок ворожих обстрілів жоден український захисник не постраждав.

Українські Національні Новини

Суспільство