ukenru
v-yerusalimi-prizupinili-podatkoviy-plan-cherez-yakiy-zakrili-khram-grobu-gospodnogo

В Єрусалимі призупинили податковий план, через який закрили Храм Гробу Господнього

 • 9530 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Мер Єрусалиму прийняв рішення призупинити план щодо збору податків з церков, щоб пом’якшити кризу, яка спонукала до триденного закриття Храму Гробу Господнього, передає УНН з посиланням на AP.

У повідомленні прем'єр-міністр Бенджамін Нетаньяху заявив, що він та мер Єрусалиму Нір Баркат сформували команду, щоб "виробити рішення" з цього питання. Команда вестиме переговори з представниками церкви, зазначає видання.

Нагадаємо, у неділю, 25 лютого, Храм Гробу Господнього в Єрусалимі було закрито на знак протесту проти нового податкового законодавства в Ізраїлі.

Передбачалося, що законопроект захистить орендодавців у разі несплати оренди.

Крім цього, муніципальна влада Єрусалиму скасує податкові послаблення, які надавалися церквам.

Ці кроки з боку ізраїльської влади, були названі главами церков “систематичною кампанією зловживань проти церков та християн”.

Храм Гробу Господнього вважається одним з найсвятіших місць в християнстві, де, вважається, був розп’ятий, а потім похований Ісус до його передбачуваного воскресіння. Місце є одним з найбільш відвідуваних і Ізраїлі, особливо для туристів серед християн та паломників.

За даними міністерства закордонних справ Ізраїлю, в 2013 році Ізраїль відвідало понад два мільйони туристів християнського віросповідання, 90% з них відвідали храм Гробу Господнього.

Українські Національні Новини

Новини Світу