v-yaponii-vyshche-viiskove-komanduvannia-otrymalo-dohanu-za-nenalezhne-povodzhennia-iz-sekretnoiu-informatsiieiu

В Японії вище військове командування отримало догану за неналежне поводження із секретною інформацією

 • 14781 переглядiв

У Японії притягнули до дисциплінарної відповідальності понад 200 посадовців оборонного відомства, включно з вищим військовим командуванням, за неналежне поводження з секретною інформацією та інші інциденти.

В Японія в п'ятницю застосували дисциплінарні стягнення щодо понад 200 співробітників оборонного відомства, включно з вищим військовим керівництвом і високопосадовцями, за неналежне поводження з секретними матеріалами та інші інциденти. Про це пише Reuters, повідомляє УНН.

Деталі

Агентство зазначає, що  Японія прагне тіснішої співпраці зі США та іншими західними союзниками, зокрема в галузі обміну розвідданими, для координації заходів у відповідь на вторгнення росії в Україну і зростання напруженості у відносинах із Китаєм. Втім сумніви в здатності Японії працювати з секретною інформацією можуть перешкодити цій співпраці.

Глава Сил самооборони Японії на морі Рьо Сакаї в п'ятницю подав у відставку з 19 липня після повідомлень про те, що морякам без допуску було дозволено доступ до секретних даних стеження за іноземними військовими суднами.

Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО 09.07.24, 13:22

Командир Сакаї, генерал Йосіхіде Йосіда, начальник Об'єднаного штабу Японії, а також командувачі іншими військовими підрозділами також дістали догани, але залишаться на своїх постах.

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара вибачився за упущення в забезпеченні безпеки та інші порушення, зокрема за шахрайство з компенсаціями, які військовослужбовці вимагали за виконання завдань із підводного плавання.

Доповнення

 Японія в травні ухвалила новий закон про безпеку, що посилює правила роботи з секретною інформацією. Також планується ухвалити закон, що дозволяє Силам самооборони Японії (SDF) активно шукати загрози кібербезпеці, які можуть завдати шкоди критично важливій інфраструктурі або конфіденційним даним.

Популярні

Новини по темі

У Харківській області троє людей підірвалися на вибухівці

 • 25449 переглядiв