ukenru
v-uryadi-nazvali-golovni-tovari-na-eksport

В уряді назвали головні товари на експорт

 • 18895 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. За чотири місяці 2019 року Україна збільшила експорт товарів на 6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, найбільше поставлено на зовнішні ринки продуктів рослинного походження та металів та виробів з них. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у Facebook.

"Україна у січні-квітні 2019 року експортувала товарів на 16,3 млрд доларів, що на 6% більше у порівнянні з аналогічним періодом торік. Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами із 208 країн світу", - йдеться у повідомленні.

Так, найбільше Україна експортувала товарів наступних груп:

  • продукти рослинного походження – 3,9 млрд доларів;
  • недорогоцінні метали та вироби з них – 3,6 млрд доларів;
  • жири та олії тваринного або рослинного походження – 1,5 млрд доларів;
  • мінеральні продукти – 1,5 млрд доларів.

Зазначається, що Європейський Союз – головний торговельний партнер України з часткою у 42,4% від загального обсягу експорту товарів. До ЄС у січні-квітні 2019 українські експортери продали товарів на 6,9 млрд доларів, що становить 4,8%.

Нагадаємо, у січні-травні 2019 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами України з країнами ЄС становив 18 млрд 760 млн дол., що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка