v-uriadi-rozrakhovuiut-do-zymy-otrymaty-dozvil-importuvaty-z-yevropy-do-22-hvt

В уряді розраховують до зими отримати дозвіл імпортувати з Європи до 2,2 ГВт

 • 17592 переглядiв

Україна очікує політичного рішення щодо збільшення імпорту електроенергії з ЄС з 1,7 до 2,2 ГВт до зими. Прем'єр-міністр Шмигаль зазначив, що переговори з європейським енергетичним співтовариством на завершальному етапі.

Україна розраховує в цьому році, перед зимою отримати політичне рішення європейського енергетичного співтовариства щодо збільшення потужності імпорту е/е з 1,7 ГВт до 2,2 ГВт. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль  на пресконференції, передає кореспондент УНН.

"Спроможність інтерконекторів  між нами і Європейським Союзом станом на сьогодні складає технічно 2,2 ГВт. Політично поки що європейським енергетичним співтовариствам прийнято рішення дозволити імпортувати в Україну 1,7 ГВт електричної енергії, електричної потужності з європейської системи, з  європейських країн в Україну. Наше завдання сьогодні завершити перемовини з європейським енергетичним співтовариством щодо збільшення цієї спроможності до фізичних можливостей інтерконекторів. Тобто з 1,7 збільшити політичний дозвіл до 2,2 ГВт імпорту в Україну", - розповів Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що для європейців – це складне рішення, тому що взимку в усіх країнах природньо є дефіцит, відповідно потрібно дивитися як балансувати загалом європейську систему віддаючи можливість Україні відбирати 2,2 ГВт з європейської енергомережі.

"В цьому є складність перемовин й тому вони тривають доволі довгий період часу. Ми на завершальному етапі цих  перемовин. Я думаю, що в цьому році, перед зимою ми таки отримаємо помічне для України політичне рішення енергетичного співтовариства європейського щодо збільшення до 2,2 ГВт цієї спроможності", - сказав Шмигаль.

Доповнення

В "Укренерго" повідомляли, що Україна розраховує на імпорт електроенергії взимку.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові затримано жінку, яка замовила вбивство ексчоловіка

     • 12248 переглядiв