ukenru
v-ukrayini-zbilshilas-kilkist-plyazhiv-na-yakikh-ne-rekomendovano-kupatis

В Україні збільшилась кількість пляжів, на яких не рекомендовано купатись

 • 9258 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. В Україні збільшилась кількість пляжів, на яких не рекомендовано купатись. Наразі забруднення зафіксовано на 139 українських пляжах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони здоров'я України, передає УНН.

"Мікробне забруднення (лактопозитивні кишкові палички) зафіксоване у воді на 139 українських пляжах. Це - річки, озера, ставки та водойми морського узбережжя", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Києві та Київській області майже всі водоймища не рекомендовані для купання. Також це стосується водоймищ у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомляло про 66 непридатних для купання пляжів в Україні. Якість води у межах цих пляжів і рекреаційних зон не відповідає стандарту на мікробне забруднення за індексом ЛКП (лактопозитивні кишкові палички).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП