v-ukrayini-za-rik-znesli-145-pamyatnikiv-mayzhe-kozhen-pyatiy-pushkinu

В Україні за рік знесли 145 пам'ятників: майже кожен п'ятий - Пушкіну

 • 1014240 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У 2022 році в Україні перейменували майже 10 тисяч топонімів і знесли 145 пам'ятників, 28 з них були присвячені російському письменникові Олександру Пушкіну, повідомляє УНН з посиланням на дані МКІП.

Деталі

За інформацією, наданою обласними військовими адміністраціями та регіональними представниками Українського інституту національної пам’яті, протягом 2022 року в Україні було перейменовано 9859 топонімів та демонтовано 145 пам’ятників, пов’язаних з пропагандою російської імперської політики.

"Серед демонтованих пам’ятників 28 присвячені російському письменникові Олександру Пушкіну, 4 – російському полководцю Олександру Суворову, 4 – радянському письменникові Миколі Островському, 9 – радянському письменникові Максиму Горькому, 1 – російській імператриці Катерині ІІ та ще понад 20 пам’ятників та пам’ятних знаків на честь радянських визволителів", - ідеться у повідомленні.

Вказана інформація наразі не є остаточною, оскільки процес перейменування та демонтажу триває: станом на кінець грудня 2022 року на розгляді у місцевих громадах перебувало ще кілька десятків топонімів та пам’ятників і пам’ятних знаків, які планувалися до перейменування/демонтажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість музею Пушкіна - Садиба на Кудрявці: у Києві перейменували музей

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні планують випускати NFT-марки

     • 985529 переглядiв

    Дощі та до 17° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 713806 переглядiв