ukenru
v-ukrayini-za-chasi-nezalezhnosti-vid-torgivli-lyudmi-postrazhdali-ponad-250-tis-osib

В Україні за часи незалежності від торгівлі людьми постраждали понад 250 тис. осіб

 • 13561 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. В Україні 260 тис. людей постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. Такі дані були оприлюднені під час презентації дослідження Міжнародної асоціації з питань міграції та торгівлі людьми (МОМ), передає кореспондент УНН.

"З 1991 року, за даними опитувань, 260 тис. українців постраждали від торгівлі людьми", - розповіла дослідниця Інна Волосевич.

Також зазначається, що за останні три роки від торгівлі людьми в Україні постраждали близько 49 тис. осіб.

"З 2000 року представництво МОМ в Україні надало підтримку більш ніж 16 тисяч чоловіків, жінок і дітей, які зазнали сексуальної чи трудової експлуатації", - сказав голова представництва МОМ в Україні Ан Нгуйєн.

Також у дослідженні йдеться, що більшість українців, постраждалих через торгівлю людьми – це чоловіки, до 44 років, що проживають на території Західної України, переважно в селах.

Більшість постраждалих, а саме 94% зазнали трудової експлуатації. Вказано, що від початку 2019 року 69 людей постраждали від трудової експлуатації в Україні. 65% зазнали експлуатації на території Російської Федерації. Опитування проводилось з червня по серпень.

Нагадаємо, названо країни з найбільшою кількістю постраждалих від торгівлі людьми громадян України.

Українські Національні Новини

Суспільство