ukenru
v-ukrayini-pochinayetsya-tsvitinnya-topoli

В Україні починається цвітіння тополі

 • 123246 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. З цього тижня (15-21 березня) на території Лісової та Лісостепової зон почнеться цвітіння тополі. Так, цвіте тополя саме зараз, адже її пух, який помилково вважають чинником алергії, є вже насінням, тобто – зародком рослини, який утворюється після запилення жіночих сережок тополі пилком. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

А симптоми полінозу цього тижня у жителів Лісової та Лісостепової зон викликатиме, здебільшого, пилок вільхи. Він є високоалергенним та спостерігатиметься у помірних та низьких концентраціях. 

Низькими та помірними будуть й концентрації алергенного пилку ліщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жінки виявили алергію після сексу

У повітрі міст Лісової та Лісостепової зон, особливо – Закарпаття, – з’являться перші пилкові зерна берези, але вони поки що не робитимуть алергенної породи. Тим більше, що на лісистих територіях України наступного тижня прогнозують дощі, які знизять концентрації алергенів у повітрі. Так, в Ужгороді, Львові та Рівному дощитиме 14-16 та 19 березня, у Івано-Франківську, Житомирі, Вінниці, Києві – 16, 18, 19, у Луцьку та Тернополі – 14-17, 19, у Чернівцях і Хмельницькому – 16, 19, 21, у Чернігові, Черкасах та Полтаві – 16, 17, 19 числа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алерголог розповіла, як підготуватися до сезонної алергії

Наприкінці тижня у повітрі міст всієї України з’явиться пилок ясена, до якого, за даними молекулярної діагностики, чутливі близько 20% хворих на поліноз українців. Проте, пилок цей буде поки що поодиноким, як і пилкові зерна неалергенної верби. Так само у низьких та дуже низьких концентраціях у повітрі спостерігатиметься пилок кипарисових (кипарису – у Криму та туї, тису та ялівцю на решті території країни).

Як повідомляв УНН, українців попередили про початок сезону алергії

Українські Національні Новини

Здоров'я