v-ukrayini-kilkist-likarnyanikh-po-izolyatsiyi-vid-covid-19-za-misyats-zrosla-na-55

В Україні кількість лікарняних по ізоляції від COVID-19 за місяць зросла на 55%

 • 11806 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Упродовж жовтня Фонд соціального страхування України прийняв на оплату 14 899 листків непрацездатності, які були видані працівникам для самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом, що на 55% більше, ніж у вересні. Про це повідомляє пресслужба ФССУ, передає УНН.

“Загалом з початку пандемії ФССУ компенсував втрачений за час ізоляції від коронавірусної хвороби заробіток для 37 тисяч застрахованих осіб, з яких близько 8 тисяч — медичні працівники. На це направлено понад 43 млн грн”, — йдеться в повідомленні.

В ФССУ зазначили, що у вересні кількість прийнятих на оплату лікарняних, виданих через ізоляцію, зросла на 86% порівняно з серпнем та склала 9 613 листків непрацездатності.

“Пройти оплачувану за кошти Фонду самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складе 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% — для медичних працівників. На період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 можливо у дистанційному режимі — для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря”, — нагадали в установі.

Як повідомляв УНН, на лікарняні цього року спрямували майже 7 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Донбасі українських військових обстріляли з гранатометів

     • 13377 переглядiв

    У Польщі через поширення COVID-19 ввели нові обмеження

     • 30243 переглядiв

    Пандемія: кількість хворих на COVID-19 у світі перевищила 48 млн

     • 22715 переглядiв

    Президент Польщі одужав від коронавірусної хвороби

     • 12857 переглядiв