v-ukraini-rozvinchaly-kremlivskyi-feik-pro-plany-ssha-zaminyty-zelenskoho-na-kohos-inshoho

В Україні розвінчали кремлівський фейк про плани США “замінити” Зеленського на когось іншого

 • 46046 переглядiв

Російські ЗМІ поширюють дезінформацію про плани США усунути Зеленського через дії ЗСУ в Курській області. Це частина інформаційної кампанії рф, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні.

Кремлівські ЗМІ поширюють неправдиву інформацію про можливе усунення Президента України Володимира Зеленського з боку США у відповідь на дії ЗСУ в Курській області. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює, що це частина російської інформаційної кампанії, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні, пише УНН.

кремлівські ЗМІ поширюють тезу, що влада США може розглянути можливість усунення Зеленського у відповідь на операцію ЗСУ в Курській області, ґрунтуючись на висловлюваннях колишнього співробітника ЦРУ Ларрі Джонсона.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює, що це частина інформаційної кампанії, спрямованої на посилення нещодавнього фейку, що стверджує, ніби США планують "замінити" президента Зеленського на іншу особу. росіяни намагаються надати ваги цьому фейку, використовуючи коментарі псевдоекспертів і пропагандистів з американським громадянством, таких як ексспівробітник ЦРУ Ларрі Джонсон, засуджений за розбещення неповнолітньої, і колишній інспектор ООН Скотт Ріттер.

Ці особи не мають реального зв'язку з політичними колами або спецслужбами і вже багато років працюють на російську пропаганду, яка використовує їхні колишні регалії та готовність поширювати будь-яку інформацію. Метою цього фейку є посилення наративів про "зовнішнє управління" та "неспроможність держави", а також спроби дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію і підірвати довіру міжнародних партнерів до військово-політичного керівництва України.

Нагадаємо

Центр протидії дезінформації повідомляє про нову хвилю фейків російської пропаганди, яка стосується подій в курській області.

Популярні

Новини по темі

У небі над Україною вночі знищили усі 14 ворожих "шахедів"

 • 28232 переглядiв