v-ukraini-onovliuiut-richkovyi-flot-pobuduvaly-vzhe-dvi-velykotonnazhni-slg-barzhi

В Україні оновлюють річковий флот: побудували вже дві великотоннажні SLG-баржі

 • 29382 переглядiв

Українське Дунайське пароплавство побудувало другу великотоннажну баржу SLG, використовуючи старі ліхтери, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Другу великотоннажну баржу побудувало Українське Дунайське пароплавство. Першу SLG-баржу побудували наприкінці 2023 року. Про це повідомили у вівторок у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише УНН.

Деталі

"Українське Дунайське пароплавство побудувало вже другу великотоннажну SLG-баржу з використанням старих ліхтерних суден (малих сорокаметрових барж). Перша була спущена на воду в кінці минулого року", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, для будівництва баржі тоннажністю 2200 т використовують сорокаметрові ліхтерні баржі. Повноцінна річкова SLG–баржа будується за принципом конструктора: відбувається стикування двох ліхтерів за допомогою вставки, що вирізається із третього судна.

Це дозволяє оновлювати річковий флот навіть під час війни. Усі будівельні роботи відбуваються в Україні. Це важливо для логістики та експорту зерна

- вказав віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у X.

Довідково

Вантажопідйомність оновленої SLG-баржі становить 2200 тонн, довжина – 76,5 метра, осадка – 3,1 метра. 

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Херсонщині ППО збила три "шахеди"

     • 28726 переглядiв

    Через нічний ворожий обстріл Херсонщини загинула жінка - ОВА

     • 23666 переглядiв