v-ukraini-kredyty-na-enerhoobladnannia-stanut-dostupnishymy

В Україні кредити на енергообладнання стануть доступнішими

 • 26555 переглядiв

Національний банк та Кабінет Міністрів вжили заходів для розширення можливостей банків кредитувати проекти з енергоефективності та децентралізації, що зробить кредити на енергетичне обладнання більш доступними для українських родин та бізнесу.

Нацбанк у спільній роботі з Кабміном цього тижня зробив декілька важливих кроків, які збільшують можливості банків для кредитування проєктів відновлення та децентралізації енергетики. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Цього тижня Нацбанк у спільній роботі з Урядом зробив декілька важливих кроків, які збільшують можливості банків для кредитування проєктів відновлення та децентралізації енергетики. Нові положення підвищать доступність кредитів на енергообладнання для українських родин, а також для малого та середнього бізнесу. Наприклад: відсоток 13,5%, застава - лише обладнання, яке купується,

- повідомив Шмигаль.

Деталі

За його словами, усе це дає можливість людям і бізнесу поставити собі сонячні панелі, накопичувачі електроенергії та когенераційні установки.

"Таким чином вони забезпечать електроенергією себе і допоможуть країні вистояти в битві за світло й тепло", - зазначив Шмигаль.

Доповнення

Раніше Шмигаль повідомляв, що через складну ситуацію в енергетиці Кабмін знімає бар’єри для ввезення і встановлення енергообладнання.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    НБУ знизив облікову ставку до 13%

     • 24302 переглядiв

    У Миколаєві пролунав вибух

     • 30640 переглядiв

    Google обрав перші українські стартапи для фінансування

     • 12949 переглядiв