ukenru
v-ugorschini-na-kordoni-z-ukrayinoyu-zatrimano-mitnikiv-za-pidozroyu-u-khabarnitstvi

В Угорщині на кордоні з Україною затримано митників за підозрою у хабарництві

 • 9908 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. В Угорщині на кордоні з Україною на хабарі затримали 16 митників та одного цивільного. Саме спецоперація із затримання привела до тимчасової зупинки роботи на українських пунктах пропуску "Лужанка" і "Косино". Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію Генеральної прокуратури Угорщини.

Митники, які працювали на контрольно-пропускному пункті “Берегшурань”, затримані за отримання незаконної винагороди, переважно від громадян, які залишали територію України, а також у людей, які вивозили товари з Угорщини і чекали податкового повернення. Слідство підозрює, що свою діяльність угруповання проводила мінімум з листопада 2018 року.

Співробітникам прокуратури вдалося встановити 151 факт вимагання та отримання грошей. У спецоперації взяли участь співробітники слідчого комітету Генеральної прокуратури, місцевої прокуратури та Національної служби безпеки, Антитерористичного центру і спецвідділу угорської поліції.

За результатами спецоперації затримано 16 митників, серед яких 5 офіцерів. Також правоохоронці допитали цивільного, якого підозрюють в дачі хабара. Всі затримані знаходяться під вартою, їм повідомили про підозру. Дебреценський районний суд вирішує питання про обрання запобіжного заходу, прокуратура наполягає на утриманні під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП