v-op-poiasnyly-choho-ochikuvaty-vid-vizytu-makrona-v-ukrainu

В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну

 • 37251 переглядiв

Очікується, що майбутній візит президента Франції Еммануеля Макрона в Україну завершиться підписанням нових угод, спрямованих на зміцнення співпраці та безпеки між двома країнами, на основі двосторонньої угоди про безпеку, підписаної в Парижі в лютому.

Київ очікує, що візит президента Франції Емануеля Макрона до України завершиться підписанням нових домовленостей. Про це в ефірі телемарафону заявив  дипломат, заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга, передає УНН.

Деталі 

За його словами, візит президента Франції до України є наступним кроком для посилення співпраці між країнами після підписання безпекової угоди.

У Макрона підтвердили візит президента Франції в Україну в найближчі тижні 11.03.24, 09:16

Наступний крок після підписання безпекової угоди у Парижі, буде візит пана Макрона до України, в короткій перспективі. Власне, щоб наповнити більш конкретними домовленостями ті блоки, які зафіксовані у безпековій угоді. Безумовно очікування (від візиту -ред.) дуже високі. Він буде дуже важливий для подальшого зміцнення двосторонніх відносин, а також безпеки в Європі 

- заявив Сибіга. 

Доповнення

В лютому у Парижі президенти України та Франції - Володимир Зеленський та Еммануель Макрон - підписали двосторонню безпекову угоду.

Нагадаємо

У POLITICO заявили, що президент Франції Еммануель Макрон продовжує відкладати свій візит до України через те, що він хоче "приділити необхідний час" для обговорень із союзниками, щоб він міг відвідати Україну "з відчутними результатами".

Популярні

Новини по темі

В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну

 • 37251 переглядiв

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

 • 44207 переглядiв