v-okupovanomu-mariupoli-krytychna-sytuatsiia-z-kanalizatsiieiu-ta-vodopostachanniam

В окупованому Маріуполі критична ситуація з каналізацією та водопостачанням

 • 25986 переглядiв

Окупанти не можуть налагодити роботу комунальних служб у Маріуполі. Мешканці скаржаться на прориви каналізації та відсутність води, а єдина аварійна служба не справляється з проблемами.

В окуповуваному Маріуполі росіяни не можуть налагодити роботу комунальних служб - у місті катастрофічна ситуація з каналізаційними мережами та трубами водопостачання. Про це заявили у Маріупольській міській раді, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що мешканці міста постійно скаржаться на прориви каналізаційних мереж, а також труб водопостачання. У результаті, підвали будинків та вулиці заливає відходами, а у багатьох людей немає води тижнями.

У міськраді кажуть причина полягає у тому, що окупанти значно пошкодили мережі під час масованих обстрілів навесні 2022 року. Натомість жодної заміни за понад два роки окупації вони не проводять.

Маріуполь перетворюється на логістичний центр зс рф, внаслідок добудови залізниці07.08.24, 10:16

Також залишаються аварійними й колектори. Зокрема, навесні цього року стався порив каналізаційного колектору в Кальміуському районі. Пошкоджений колектор й в Центральному районі міста, тож у результаті каналізацією заливає й новобудови окупантів.

- додають у міськраді.

Крім того, у місті діє лише одна аварійна служба, яку неможливо дочекатися. Не вистачає й техніки. 

Доповнення

У Маріупольській міській раді підкреслюють, що в українському Маріуполі водопостачанню та водовідведенню приділялася особлива увага.

Зокрема, у 2020 та 2021 роках було проведено заміну майже 90 км труб. Було проведено реконструкцію магістрального водоводу, напірного каналізаційного колектору.

Нагадаємо

Окупаційна влада міста Маріуполь оприлюднила чергові списки квартир без власників у Лівобережному районі. Саме там під час блокади були масовані обстріли житлових кварталів та загинули тисячі мирних маріупольців. 

Володимир Омельченко

Суспільство

Популярні

Новини по темі