v-odnii-zi-shkil-kyieva-stavsia-spalakh-hostroi-kyshkovoi-infektsii-tryvaie-epidemiolohichne-rozsliduvannia

В одній зі шкіл Києва стався спалах гострої кишкової інфекції: триває епідеміологічне розслідування

 • 15050 переглядiв

6 вересня у Києві зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів однієї зі шкіл. Частина хворих перебуває на лікуванні в медзакладах, інші проходять амбулаторне лікування під наглядом сімейного лікаря.

Минулого тижня в одній зі столичних шкіл зафіксували спалах гострої кишкової інфекції. Про це заявив Київський міський центр контролю та профілактики хвороб, передає УНН.

Деталі

6 вересня у м. Києві зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції серед учнів одного з загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва. Наразі, всі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій. Частина з них перебуває на лікуванні в медичних закладах міста, інші- проходять амбулаторне лікування під наглядом сімейного лікаря

- резюмували в центрі. 

Київський міський ЦКПХ МОЗ України вже проінформував Держпродспоживслужбу  та Департамент охорони здоров’я виконавчого органу КМДА про випадки захворювання.

Наразі триває епідеміологічне розслідування.

З 2025 навчального року МОН вимагатиме очного навчання дітей в школах 26.08.24, 17:16

Доповнення

Фахівці попереджують, що гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей.

Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.

Найпоширеніші симптоми хвороби — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

Нагадаємо

Заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубов заявив, що Україна стикається з серйозною проблемою резистентності мікроорганізмів до антибіотиків, яка загострилася через війну. 

Володимир Омельченко

Київ

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС продовжив обов'язки Князєву до 9 листопада

     • 10474 переглядiв

    Палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині: затримано агента рф

     • 18348 переглядiв

    У Сумах на тлі повітряної тривоги чули вибух

     • 15405 переглядiв