ukenru
v-odesi-vikrili-internet-provokatora-poshirennya-koronavirusu

В Одесі викрили інтернет-провокатора поширення коронавірусу

 • 17851 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. СБУ притягає до відповідальності осіб, які поширюють фейки про коронавірус. Підривну діяльність одного із таких інтернет-провокаторів було припинено в Одесі, повідомляє УНН із посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

Фахівці СБУ із кібербезпеки відзначають, що у зв'язку із запровадженням низки обмежувальних заходів для запобігання розповсюдженню хвороби та мінімізації її наслідків активізували діяльність і пропагандисти сепаратизму. Користуючись ситуацією, зловмисники збурюють паніку та протестні настрої серед громадян, намагаються дискредитувати владу, закликають до порушення конституційного ладу та насильницької федералізації. 

Підривну діяльність одного із таких інтернет-провокаторів було припинено в Одесі. Він не лише розповсюджував неправдиву інформацію про коронавірус, але й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. А це є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. 

У межах відкритого кримінального провадження провокатору оголошено про підозру. Вирішується питання щодо застосування обмежувального заходу. 

В СБУ закликають громадян не вестися на провокації та не довіряти інформації з неперевірених джерел і не поширювати її. Актуальні дані щодо поточної ситуації із розповсюдження коронавірусу є на офіційних сторінках Міністерства охорони здоров’я України та інших державних установ. 

Нагадаємо, в Одесі та Запоріжжі правоохоронці викрили інтернет-агітаторів, які закликали до захоплення державної влади та порушення територіальної цілісності нашої країни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП