ukenru
v-obsye-vidznachili-vidchutne-polipshennya-klimatu-v-peregovorakh-z-gumanitarnikh-pitan-schodo-donbasu

В ОБСЄ відзначили відчутне поліпшення клімату в переговорах з гуманітарних питань щодо Донбасу

 • 8404 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік констатував відчутне поліпшення клімату в переговорах з всіх гуманітарних питань. Про це він сьогодні заявив журналістам, передає УНН із посиланням на БЕЛТА.

"Радий констатувати відчутне поліпшення клімату з обговорення всіх гуманітарних питань. Тому сподіваюся на прогрес в цій сфері найближчим часом", - сказав М.Сайдік.

Подальше поліпшення умов безпеки, в тому числі повне дотримання режиму припинення вогню, сприяло б цьому, додав він. За словами М.Сайдіка, гуманітарні питання на цей раз обговорювалися протягом двох днів - 8 і 9 листопада. Порушувалися, зокрема, питання допомоги соціально вразливим групам осіб. Велика увага приділялася поліпшенню роботи пунктів пропуску на лінії зіткнення. Обговорювалося також відкриття нового пункту пропуску. Детально розглядалося прискорення процесу звільнення осіб, які утримуються в зв'язку з конфліктом.

Нагадаємо, 9 листопада керівник СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан у Мінську повідомив, що СММ ОБСЄ фіксує різке збільшення кількості обстрілів на Донбасі - більш ніж на третину.

Українські Національні Новини

Політика