ukenru
v-kharkovi-nemaie-avariinykh-vidkliuchen-elektroenerhii-elektrotransport-na-90percent-pratsiuie-syniehubov

В Харкові немає аварійних відключень електроенергії, електротранспорт на 90% працює – Синєгубов

 • 18475 переглядiв

У Харкові немає аварійних відключень електроенергії, електротранспорт працює на 90% потужності, оскільки влада прагне уникнути незапланованих відключень у місті.

У Харківській ОВА поставили за мету не використовувати аварійні відключення в Харкові, - метрополітен і міський електротранспорт у місті працюють у штатному режимі. Водночас в області продовжуються роботи з усунення наслідків російської атаки, але без повідомлення конкретних "дат і цифр", розповів у телемарафоні очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає УНН.

Деталі

На питання щодо електроенергії у Харкові, які ліміти та графіки, Синєгубов відповів наступне:

У нас аварійних відключень фактично немає. Лише є планові

- сказав він.

За словами очільника Харківської ОВА, була поставлено за мету, щоб в місті не було аварійних відключень, - щоб люди розуміли, скільки годин в них може не бути електроенергії.

Водночас дефіцит електроенергії у електромережах ще зберігається, проводяться ремонтні роботи для того, щоб повністю ліквідувати наслідки.

Щодо дат і цифр, - буду дуже обережним, щоб не інформувати окупанта щодо планів

- підкреслив Синєгубов.

Посадовець також відповів на питання, чи працює електротранспорт у Харкові, а також приміське сполучення і залізниця.

Що стосується електротранспорту, це ми відносимо до нашої критичної інфраструктури, оскільки в місті проживає більше мільйона людей. Електротранспорт наразі працює.

- сказав він.

Але за словами Синєгубова, запустити окремі маршрути поки не можливо, втім "на 90% і метрополітен, і міський електротранспорт працюють у штатному режимі", резюмував очільник Харківської ОВА.

Довідково

За даними Укренерго, з 06:25 на Харківщині застосовані аварійні відключення. Знеструмлено близько 210 тисяч споживачів.

Нагадаємо

Україна обмежує споживання електроенергії в Харківській та Дніпропетровській областях, імпортує та експортує електроенергію до сусідніх країн, а також ліквідовує наслідки ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури.

Харківська область почала примусову евакуацію сімей з дітьми з 47 прифронтових населених пунктів поблизу російського кордону з міркувань безпеки.