ukenru
v-izrayili-znayshli-alkogol-chasiv-pershoyi-svitovoyi

В Ізраїлі знайшли алкоголь часів Першої світової

 • 9221 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Ізраїльські археологи виявили кілька сотень пляшок із-під спиртних напоїв, що належали британським військовослужбовцям часів Першої світової війни. Про це повідомляє The Telegraph, передає УНН.

За даними управління стародавностей Ізраїлю, фахівці шукали стародавні кремнієві знаряддя праці, але натрапили на склад із пляшками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали більше пити самогону

На місці, де були знайдені пляшки з-під джину, віскі, пива і вина, в 1917 році розташовувався британський гарнізон. Там же археологи виявили ґудзики від уніформи, бляхи, набори для гоління і спорядження для кінної їзди.

Різноманітність марок алкоголю і знайдені на тому ж місці фрагменти італійських порцелянових тарілок вказують на те, що пляшки зберігалися в офіцерському клубі, а не в загальній армійській їдальні. Фахівці вважають, що пляшки зі спиртним зберігалися в офіцерському клубі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набирає популярності аптечний алкоголізм 

Як зазначає спеціаліст Управління стародавностей Ізраїлю Бригіта Уахнуна, ізраїльські археологи раніше жодного разу не натрапляли на подібні артефакти в ході розкопок.

За її словами, знайдені пляшки з алкоголем поставлялися британським військам із Європи.

Нагадаємо, як повідомояв УНН, американці назвали краще українське вино.

Українські Національні Новини

Новини Світу