ukenru
v-izrayili-zatrimali-35-pidozryuvanikh-u-pidpalakh

В Ізраїлі затримали 35 підозрюваних у підпалах

 • 8341 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. В Ізраїлі затримали 35 осіб, яких підозрюють у підпалах, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"В Ізраїлі з початку виникнення сильних пожеж по всій країні затримано 35 осіб, підозрюваних в умисних підпалах. Більшість з них - жителі Палестинської автономії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілад Ердан заявив про нову форму терору та висловився за те, щоб зруйнувати будинки підпалювачів.

Представники ізраїльських арабів, які становлять 17,5% населення країни, у свою чергу відкидають звинувачення. Натомість вони вказують, що будинки арабів страждають від вогню так само, як і будинки їх сусідів.

Протипожежна служба Ізраїлю повідомила вранці 27 листопада, що всі пожежі ліквідовано. У найбільш постраждалому портовому місті Хайфі пошкоджено близько 1 тисячі 800 квартир, більше 500 стали непридатними для проживання. Тільки приватним особам завдано збитків у 500 млн шекелів (близько 120 млн євро). За п'ять днів постраждали більше 120 людей. Поширенню вогню сприяли тривала посуха і сильні вітри.

Як повідомляв УНН, армія Ізраїлю затримала на Західному березі Йордану десятьох палестинців, яких підозрюють у підпалах лісу. 

Українські Національні Новини

Новини Світу