ukenru
v-efiopiyi-zatrimali-16-spivrobitnikiv-oon

В Ефіопії затримали 16 співробітників ООН

 • 16979 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Щонайменше 16 співробітників Організації Об'єднаних Націй було затримано у столиці Ефіопії Аддіс-Абебі. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомляють, заарештували співробітників ООН представники тиграїв (етнічної групи Ефіопії).

Речник ООН Стефан Дюжаррік відмовився відповідати на запитання про етнічну приналежність затриманих і сказав: "Це співробітники Організації Об'єднаних Націй, вони ефіопи... І ми хотіли б, щоб їх звільнили, незалежно від етнічної належності, зазначеної в їхніх посвідченнях".

Зазначають, що ефіопській комісії з прав людини надходить багато повідомлень про арешти тиграїв у Аддіс-Абебі, у тому числі людей похилого віку та матерів із дітьми.

Правоохоронці заперечили проведення етнічно мотивованих арештів і заявили, що їх спрямовано лише на прибічників бунтівних сил тиграїв, які борються з урядом.

Водночас представник уряду Ефіопії Легессе Тулу заявив, що інформації про арешти співробітників ООН немає. Затримали, за його словами, "ефіопів, які порушують закон".

Нагадаємо

Сутички в Ефіопії тривають з 2020 року. Тоді влада країни звинуватила Народний фронт звільнення Тиграю, який домінував у політичному житті Ефіопії, у нападі на військову базу і розпочала операцію в регіоні за підтримки Еритреї.

Навесні 2021 року ефіопська влада оголосила, що Еритрея виводить війська з Тиграю, а за кілька місяців повстанці взяли адміністративний центр регіону — місто Мекеле.

У серпні генсек ООН заявив про гуманітарну катастрофу у країні. За його словами, в Ефіопії щонайменше 400 тисяч людей живуть в умовах голоду.

2 листопада в Ефіопії оголосили режим надзвичайної ситуації. Сили Тиграю можуть рушити на столицю через стрімку ескалацію війни в регіоні.

Українські Національні Новини

Новини Світу