v-dokhid-derzhavy-peredano-maino-eksprezydenta-motor-sichi-bohuslaieva-i-kolyshnoho-topmenedzhera-kompanii

В дохід держави передано майно експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва і колишнього топменеджера компанії

 • 24290 переглядiв

Майно колишнього президента 'Мотор Січі' В'ячеслава Богуслаєва та топменеджера Петра Кононенка передано ФДМУ. Стягнуто частки компаній, нерухомість та грошові кошти на суму понад 600 млн гривень.

До управління Фонду державного майна України передано майно та активи колишнього президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва і колишнього топменеджера компанії, російського підприємця Петра Кононенка. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу ФДМУ.

Деталі

Відповідно до рішення Вищого антикорупційного суду щодо В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка застосовано санкції. Майно, яке належало їм, стягнуто в дохід держави та передано до управління ФДМУ

 - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед стягнутих в дохід держави Богуслаєва частки або 100% компаній:

  • ТОВ “Золота айстра”;
  • ТДВ “Страхова компанія “Мотор-Гарант”;
  • ТОВ “Вінницький авіаційний завод”;
  • ОВ “Вертольоти МСБ”;
  • АТ “Мотор-Банк”;
  • ПрАТ “Азов Трейд-ХХІ”.

Вся нерухомість та земельні ділянки розташовані у Запоріжжі або області.

Також до управління ФДМУ передано частки компаній, які належали Кононенку: ТОВ "Жекон", ТОВ "Перспектива-високі технології" та ПрАТ "Промзапал".

Крім того, у дохід держави стягнуті грошові кошти В’ячеслава Богуслаєва. Мова йде про гроші, розміщені на рахунках в АТ "МОТОР-БАНК" у розмірі більше 554 млн гривень та в АТ "ПУМБ" у розмірі 79,5 млн гривень

- додали в ФДМУ.

Також зазначається, що понад 600 млн гривень ФДМУ передає у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, з яких вже 287,3 млн гривень перераховано.

Нагадаємо

У жовтні 2023 року справу експрезидента Мотор Січі Богуслаєва направили до суду та арештувала активи на 12 млрд грн.

Богуслаєва було затримано СБУ у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації й, віднедавна, протидію ЗСУ.

У квітні Вищий антикорупційний суд постановив стягнути в дохід держави активи колишнього президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва і колишнього топменеджера компанії, російського підприємця Петра Кононенка.

Популярні

Новини по темі

Boeing призначає нового CEO на тлі звіту про значний збиток

 • 18390 переглядiв

G7 висловила занепокоєння з приводу виборів у Венесуелі

 • 14320 переглядiв

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 - Bloomberg

 • 29333 переглядiв