ukenru
v-aeroportakh-oae-vikoristovuyut-sobak-dlya-viyavlennya-covid-19

В аеропортах ОАЕ використовують собак для виявлення COVID-19

 • 15882 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Через рік після завершення одного з перших досліджень по виявленню COVID-19 собаками, в аеропортах Об'єднаних Арабських Еміратів тепер працюють 38 службових собак, які можуть ідентифікувати інфікованих людей з показником успіху 98,2%. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Поліція Дубая навчила когорту, в яку входять німецькі вівчарки, лабрадори, кокер-спанієлі і бордер-коллі, розпізнавати запах COVID-19, використовуючи зразки поту людей з підтвердженим інфікуванням коронавірусом.

"Невелика кількість зразку поміщається в банку - він має запах пацієнта - потім ми кладемо зразок, щоб собака понюхала... Коли він дає нам знак, ми даємо йому частування", - сказав керівник програми в навчальному центрі K9 в районі Дубаю Насер аль-Фалас.

Собаки в даний час проводять близько 30-40 тестів в день в аеропортах. Собаки в основному використовуються в аеропортах ОАЕ, але готові до використання скрізь, де це необхідно.

За словами майора поліції Дубая Салах Халіфа аль-Мазруі, з усього світу надходять запити про те, як привчати собак винюхувати COVID-19.

У поліції Дубая також є собаки, навчені виявляти наркотики і вибухові речовини.

Додамо

У кількох інших країнах, включаючи Фінляндію, США і Францію, проводяться власні дресирування собак і випробування з виявлення COVID-19 собаками.

Українські Національні Новини

Новини Світу