usi-neobkhidni-posluhy-dlia-uchasnykiv-boiovykh-dii-ta-chleniv-rodyn-zahyblykh-u-brovarakh-vidkryly-miskyi-veteranskyi-tsentr-video

Усі необхідні послуги для учасників бойових дій та членів родин загиблих: у Броварах відкрили Міський ветеранський центр (відео)

 • 36612 переглядiв

У Броварах розпочав роботу Міський ветеранський центр напередодні Дня Незалежності України. Центр надаватиме 25 різноманітних послуг для ветеранів, військовослужбовців та їхніх сімей, включаючи консультації з оформлення документів та реабілітації.

Напередодні Дня Незалежності України у Броварах розпочав свою роботу Міській ветеранський центр. Які послуги тут надаватимуться, і хто може ними скористатися  - дізнавалися журналісти УНН під час відкриття закладу.

Нині у Броварській громаді нараховується близько двох тисяч учасників бойових дій, з яких майже 300 осіб з інвалідністю. Вони, а також члени родин загиблих та військовополонених, діючі військовослужбовці зможуть скористатися послугами центру. Зокрема, отримати консультації з оформлення документів, працевлаштування чи відкриття власної справи, вирішити питання медичної допомоги та реабілітації тощо.

Як розповів міський голова Броварів Ігор Сапожко, загалом, у ветеранському центрі надаватимуть 25 різноманітних послуг.

 "Ми сьогодні говорили і про пільги, і про субсидії. Ми говоримо про оформлення інвалідності, говоримо про роботу певних реабілітаційних речей. Саме тут вони і будуть озвучені і вирішені", - повідомив Ігор Сапожко.

У свою чергу, голова Київської військової адміністрації Руслан Кравченко відзначив, що саме завдяки наполегливості міської влади ветеранський центр у Броварах вдалося створити досить швидко.

"Якщо є бажання то ніяких труднощів не буде. Є бажання у мера Броварів – він це взяв і зробив. Сказав: я зроблю і я встигну.

Я хочу, щоб у кожному місті в Київській області був такий ветеранський хаб, а якщо потрібно, то і декілька хабів. Головне завдання, щоб було комфортно для персоналу, щоб було комфортно прийти ветеранам з будь-яким питанням", - зазначив Руслан Кравченко.

Є велика потреба в фізичній реабілітації - у Броварській міськраді розповіли про основні проблеми, з якими стикаються ветерани російсько-української війни19.08.24, 17:00

Самі ж ветерани називають відкриття центру правильним і важливим кроком, адже тепер їм не доведеться ходити по багатьох інстанціях, усі необхідні консультації вони зможуть отримати за один візит.

 "Ті ідеї які, зараз хочуть реалізувати, вони сильно допоможуть ветеранам. Як на мене,  то на першому місці юридична допомога. Тому шо, у нас з документальною частиною, як ви знаєте, дуже довго. Зокрема, комісія ВЛК – це таке питання довге та тяжке", - поділився із журналістами УНН своїми враженнями від відкриття центру ветеран ЗСУ Володимир Шуляк.

Підтримка ветеранів російсько-української війни: досвід невеликих громад20.08.24, 14:40

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Умєров анонсував запуск застосунку "Ветеран+"

     • 15669 переглядiв