ukenru
uryad-zatverdiv-strategiyu-ukrzaliznitsi

Уряд затвердив стратегію "Укрзалізниці"

 • 13049 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Уряд ухвалив проект розпорядження "Про погодження Стратегії акціонерного товариства “Українська залізниця” на 2019-2023 роки". Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Пропоную затвердити цю стратегію", - зазначив прем’єр, доручивши державним органам доопрацювати документ у триденний термін.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова, стратегія відповідає політиці власності держави та інтегрована у державну транспортну стратегію до 2030 року. "Основна мета – зробити "Укрзалізницю" привабливою для інвестицій, ефективною для держави, прозорою для власників та зрозумілою для клієнтів", – підкреслив Кравцов.

За словами Віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона, у стратегії прописані фундаментальні підходи і упродовж наступних років має здійснюватися системна структурна реформа "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" має побудувати вертикально-інтегровану структуру відповідно до євродиректив з метою відкриття конкурентного ринку залізничних перевезень. На виконання стратегії необхідний операційний план", – наголосив Кістіон.

При цьому голова наглядової ради УЗ Шевкі Аджунер зазначив, що ця стратегія – інклюзивна, напрацьована у співпраці з профспілками, профільними комітетами ВРУ, акціонером компанії, а одна з головних цілей стратегії – створення гідних умов для співробітників.

Нагадаємо, в Україні призначили вже 26 літніх поїздів у південному напрямку - до моря.

Українські Національні Новини

Політика