uriad-ukrainy-planuie-zbilshyty-finansuvannia-oborony-za-rakhunok-dodatkovykh-zapozychen-ta-perehliadu-podatkiv

Уряд України планує збільшити фінансування оборони за рахунок додаткових запозичень та перегляду податків

 • 28903 переглядiв

Уряд України планує залучити додаткові 500 млрд грн для фінансування оборони. 75% коштів отримають через внутрішні запозичення та перевиконання бюджету, 25% - за рахунок перегляду податкової політики.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з представниками Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. У заході взяли участь Перша віцепрем'єр-міністерка Юлія Свириденко, Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр оборони Рустем Умєров, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, передає УНН.

Деталі

Під час обговорення основною темою стала необхідність забезпечення додаткових фінансових ресурсів для оборони країни. Денис Шмигаль зазначив, що до кінця року необхідно додатково залучити 500 мільярдів гривень.

Для покриття цієї суми 75% коштів буде отримано через збільшення внутрішніх запозичень та перевиконання доходів державного бюджету, зокрема за рахунок детінізації економіки. Решту 25% буде забезпечено за рахунок перегляду податкової політики.

Шмигаль підкреслив, що Уряд направляє кожну гривню податків підприємців на забезпечення армії та виплати військовим, тоді як інші витрати покриваються міжнародними партнерами. Він також висловив подяку сумлінним платникам податків за їх підтримку Збройних сил України та держави.

Прем'єр-міністр зазначив, що ця зустріч стала початком діалогу між урядом та бізнесом для пошуку ефективних рішень у короткі строки. Він підкреслив, що бізнес має вплив на прийняття рішень і залишається важливим партнером у процесі обговорення.

Транзит російської нафти через Україну: Шмигаль розповів про результати перемовин з Фіцо31.07.24, 16:48

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі пролунали вибухи

 • 28488 переглядiв

У Дніпрі прогриміли вибухи

 • 29207 переглядiв

На фронті відбулося 117 бойових зіткнень – Генштаб

 • 22085 переглядiв