uriad-rozrobliaie-plan-povernennia-do-ukrainy-ditei-syrit-dlia-vlashtuvannia-u-simiakh-derzhsluzhba

Уряд розробляє план повернення до України дітей-сиріт, для влаштування у сім’ях – Держслужба

 • 26086 переглядiв

Понад 2000 дітей-сиріт перебувають за кордоном. Спецгрупа при Мінсоцполітики розробляє план їх повернення та влаштування в сім'ї, пріоритетом є об'єднання рідних братів і сестер.

Понад 2 000 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування перебувають за кордоном на сьогодні, але спецгрупа при Мінсоцполітики розробляє план повернення і влаштування у сім’ях. При цьому пріоритетним питанням залишається обʼєднання рідних братів і сестер.

Передає УНН із посиланням на Державну службу України у справах дітей.

Евакуйовані з інституційних закладів діти мають повертатися до України в сімейні форми виховання.. Створена спеціальна робоча група при Мінсоцполітики займається розробкою плану повернення до України дітей, яких у складі закладів було евакуйовано за межі України.

 – інформує відомство.

"Ми разом із понад 40 фахівцями працюємо над тим, щоб провести якісний моніторинг становища цих діток та їхніх індивідуальних потреб", – зазначив Петро Добромільський, голова Державної служби України у справах дітей.

Майже 2 тисячі дітей постраждали в Україні внаслідок дій російських окупантів19.06.24, 09:52

Пріоритетним питанням залишається обʼєднання рідних братів і сестер, які на момент вторгнення виховувалися за віком у різних інституційних закладах і були евакуйовані до різних країн.

Щодо питання усиновлення, за словами Добромільського, кандидати в усиновлювачі з України можуть прийняти їх у свою родину, не чекаючи повернення дітей із-за кордону в заклади.

Журналісти FT встановили особи 4 дітей, яких рф вивезла з українських притулків12.06.24, 13:11

"Познайомитись із дитиною можна як при безпосередньому виїзді за межі країни, так і онлайн. Така система вже працює. Під час спілкування через відео-дзвінок дитина знайомиться з потенційними батьками і потім вони можуть забирати її до нового дому", – повідомив Голова Державної служби України у справах дітей.

Україна повернула із окупованих територій ще 11 дітей 08.05.24, 16:32

Популярні

Новини по темі

Україна отримала 4,2 млрд євро від ЄС у межах Ukraine Facility

 • 24432 переглядiв