urazhenyi-ukrainoiu-porom-slavianyn-buv-vazhlyvym-elementom-viiskovoi-lohistyky-okupantiv-vms

Уражений Україною пором "Славянин" був важливим елементом військової логістики окупантів - ВМС

 • 20014 переглядiв

ВМС України атакували російський пором "Славянин" у порту "Кавказ". Це порушило військову логістику окупантів у Криму та на півдні України, позбавивши Азовське море російських військових кораблів.

Пором "Славянин", який Україна уразила під час атаки на порт "Кавказ" у Криму,  забезпечував угрупування окупантів на півострові та на півдні України. Після ураження судна Азовське море позбавилося російських військових кораблів. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у коментарі Суспільне Крим, передає УНН.

Деталі

Плетенчук вказав, що раніше "Славянин" курсував з порту "Кавказ" до Варни в Болгарії. Втім після втрати попередніх двох поромів росіяни були вимушені зняти його з цього маршруту і поставити на "внутрішній" маршру - щоб з'єднувати залізницю рф з окупованою в Криму залізницею.

За його словами, пором був важливим елементом військової логістики окупантів. Він забезпечував угрупування в окупованому Криму та на окупованих територіях півдня України.

Збройні сили рф, як вказав Плетенчук, не наважуються використовувати міст для таких цілей, а залізниця досі не добудована.

"Зараз вони будуть якось розв'язувати проблему розірвання цього ланцюжка. Його ураження не випадкове. Крім того, після цього ураження вони зрозуміли, що це не жарти. Щодо того, що Україна контролює вогнем Азовське море: це свого часу сказав військовокомандувач ВМС України, проте не повірили в це росіяни. Але після цього удару зрозуміли, що це так і є", - вказав Плетенчук.

Нагадаємо

23 липня Військово-морські сили ЗСУ спільно із іншими підрозділами Сил оборони в порту "Кавказ" завдали суттєвих пошкоджень ворожому парому "Славянин", який використовувався для військових цілей. Це третій і останній залізничний паром, який рф мали у зазначеному регіоні.

 Як вказали у британській розвідці, ураження Україною російського порому "Славянин" у порту "Кавказ" створить для рф додаткові логістичні проблеми в постачанні окупаційних сил на півдні України та експорті скрапленого нафтового газу.

Популярні

Новини по темі

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру пасічнику

 • 20665 переглядiв