urahan-debbi-obrushyvsia-na-florydu-zahrozhuiuchy-poveniamy-na-pivdennomu-skhodi-ssha

Ураган "Деббі" обрушився на Флориду, загрожуючи повенями на південному сході США

 • 13376 переглядiв

Ураган 'Деббі' досяг узбережжя Флориди, залишивши без світла понад 250 тисяч споживачів. Очікуються катастрофічні повені та рекордні опади на південному сході США, оголошено надзвичайний стан.

Ураган "Деббі" обрушився на узбережжя Мексиканської затоки у Флориді в США рано вранці в понеділок, залишивши без електрики сотні тисяч людей, тоді як південний схід Сполучених Штатів готується до потенційно історичного рівня опадів та сильної повені, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

"Деббі" обрушився на берег у районі Біг-Бенд у Флориді як ураган першої категорії, найнижчий за п'ятибальною шкалою, завдяки незвичайно теплій Мексиканській затоці. Національний центр ураганів США повідомив, що його максимальна постійна швидкість вітру становила 130 кілометрів за годину.

За даними трекера poweroutage.us, понад 250 000 споживачів залишилися без електрики.

Національний центр з ураганів США (NHC) попередив про небезпеку небезпечних для життя штормових нагонів уздовж узбережжя Мексиканської затоки у Флориді із затопленням на висоту від 1,8 до 3 метрів над рівнем землі в деяких районах.

Шторм, ймовірно, викличе катастрофічну повінь з "потенційно історичними сильними опадами", коли "Деббі" рушить на північний схід через Джорджію та Південну Кароліну протягом наступних кількох днів, заявив NHC.

"Ми розглядаємо потенційно дуже, дуже значну повінь, яка може статися, особливо в північно-центральній частині Флориди", - сказав губернатор Рон Десантіс на екстреному брифінгу по шторму в неділю.

Він та заступник директора NHC Джеймі Роум закликали жителів Флориди поквапитися, щоб підготуватися до шторму.

Обов'язкову евакуацію було оголошено в частині округу Сітрус у Флориді, а у 8 інших округах оголошено про добровільну евакуацію, повідомляють місцеві ЗМІ.

Губернатори Джорджії та Південної Кароліни оголосили надзвичайний стан перед приходом шторму.

Влада прогнозує кілька днів сильних опадів, можливо, рекордних рівнів та ймовірні сильні повені.

Президент США Джо Байден у неділю схвалив надзвичайний стан для Флориди, що дозволить прискорити федеральну допомогу.

Десантіс задіяв Національну гвардію штату, 3000 військовослужбовців перебувають у режимі очікування, щоб допомогти у ліквідації наслідків шторму.

Кількість жертв урагану "Берил" у Техасі зросла до 36: серед них ті, хто залишився без електрики у спеку26.07.24, 09:00

Популярні

Новини по темі

Понад 30 млн українців пошерили копії документів через Дію

 • 12156 переглядiв